Mijn warme hart voor Taal Doet Meer blijft, dat van jou ook?

Lineke Maat

( Lid van team: Eigen Kracht )

van totaal € 1.000 (32%)

Op 24 januari is het echt zo ver: ik zwaai af als directeur van Taal Doet Meer. Ik kijk terug op tien mooie jaren. Hierbij wil ik iedereen van harte bedanken voor de samenwerking. Zonder collega’s, vrijwilligers, deelnemers, samenwerkingspartners en financiers hadden we de Utrechtse taalstraat voor jong en oud niet kunnen bouwen. Een afscheidscadeau is niet nodig. Het mooiste dat je me kunt geven is je blijven inzetten voor taalvaardigheid, eerlijke kansen en verbinding tussen Utrechters. Wil je toch een ander cadeau geven? Dan beveel ik een bijdrage aan ons project Eigen Kracht van harte aan.

Je denkt misschien: dat is toch niet nodig, extra geld om nieuwe Utrechters aan een baan te helpen? Er zijn immers veel tekorten op de arbeidsmarkt. En de overheid geeft toch geld voor re-integratie? De praktijk is anders. Helaas vinden nog steeds veel gemotiveerde Utrechters geen baan. Ook niet zo verwonderlijk. Want naast beheersing van de Nederlandse taal, kennen nieuwkomers vaak de ‘mores’ van de Nederlandse arbeidsmarkt nog niet en hebben zij geen netwerk van werkenden in Utrecht. Dan is het lastig je weg vinden. En het mooie is: Utrechters die de weg weten én netwerken hebben, kunnen dan veel betekenen. Zij maken wat tijd vrij en delen hun netwerken en ervaring. Met dubbel winst, want vrijwilligers van Taal Doet Meer ervaren het contact met nieuwkomers zelf ook als een verrijking. Ik vind het tof hoeveel bewoners en bedrijven in Utrecht zich hiervoor inzetten.

Ik kijk met veel plezier terug op de Krachtavonden. Dit zijn netwerkbijeenkomsten waar we met deelnemers, vrijwilligers en medewerkers van allerlei Utrechtse bedrijven in gesprek gaan. Wat leerzaam was dat ook voor mij! Heel bijzonder was het dat Koning Willem Alexander in 2019 ook een keer aansloot. Ik kan het je van harte aanbevelen dat ook een keer te doen. Samen maken we Utrecht mooier! 

Bekijk alle
€ 10 17-04-2022 | 08:36
€ 15 31-01-2022 | 15:51
€ 50 26-01-2022 | 15:45 Een kado als dank voor het mooie werk van Lineke, bron van inspiratie.
€ 15 24-01-2022 | 18:14
€ 15 28-12-2021 | 14:57